miercuri, 4 februarie 2009

Povestea fluturelui fara aripi




In adancul unei Paduri fermecate, intr-o scorbura al unui batran copac, traia o familie de fluturi de culoare. Dupa plecarea mezinului fluture spre taramul florilor unde erau si fratii acestuia, mama fluture se hotareste sa depuna si ultimul ou inainte de venirea vremii.
Dupa o lunga plimbare cu tatal fluture, sorbind nesatuli din nectarul florilor aurii, mama fluture isi depune oul mult asteptat intr-o floare ce statea ascunsa in umbra a doi arbusti gemeni.
Ceea ce nu
stiau cei doi fluturi, e ca acea floare nu era una obisnuita, era floarea duh a padurii careia daca ii gustai nectarul ti se indeplineau trei dorinte.
Insa, in timpul metamorfozarii, in timp ce se trecea din larva in nimfa, un lucru neasteptat se intampla.In Padurea fermecata incepu un fenomen de schimb de proprietati intre elemente, fenomen ce se intampla o data la 1000 ani.
Asa, se facu ca nimfa noastra sa devina o nimfa duh, pe care daca o atingeai, ti se indeplineau trei dorinte.Devenise un fluture magic cu supraputeri, singura putere pe care nu o avea era sa zboare.
Dupa transfer, metamorfoza se opri. Si fluturelui nostru, desi ajuns la maturitate, nu i se mai dezvolta cele patru aripi colorate, care-l faceau sa apartina din categoria fluturilor de culoare. Si astfel, ramase singur, prins in floare, visand la taramul florilor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu